Перейти до змісту
Спільнота Українських Фрилансерів

Доходи з Preply можуть бути доходами ФОП

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ну що ж, продовжу розсувати кордони для підприємців та витягати на світло те, що було в тіні багато років. Чи можуть доходи з Preply бути доходами ФОП – платника єдиного податку?

Насправді відповідь на це запитання я отримав ще рік тому. Але все щось заважало розповісти про це. Якісь інші питання та новини. 

Отже, ресурс Preply для репетиторів: чи можна отримувати з нього доходи як ФОП?

Так, можна!

ДПС України на мій запит, який я готував для своєї клієнтки, надав цілком адекватну – а я навіть сказав би, бомбезну – відповідь 😊 що так, все можна.

Отже, в своїй індивідуальній податковій консультації від 22.08.2024 року № 4174/ІПК/99-00-24-03-03 ІПК ДПС України дійшла висновків, що:

1. Доходи, отримані на Preply, можуть бути доходами ФОП за умови, що всі кошти, які надійшли із Preply на акаунт у Payoneer, були перераховані на рахунок ФОП в українському банку до закінчення податкового звітного періоду.
  2. Принцип перерахунку у гривню такий же, як і для інших надходжень на Payoneer (докладніше про це в моїй статті «Як правильно користуватись Payoneer та Wise для отримання доходів від фрілансу»).

Отже, якщо ви заробляєте на Preply:

1. У вас має бути ФОП на 3 групі єдиного податку.
  2. Всі кошти, що надійшли на Payoneer (чи іншу платіжну систему), необхідно переказати на рахунок ФОП в українському банку до закінчення кварталу, в якому вони надійшли на Payoneer (але не пізніше ніж до закінчення року).
  3. Якщо ваш клієнт сплатив вам за уроки 100 доларів США, а до вашого рахунку в Payoneer в українському банку добралося лише 70 доларів (бо всі відкусили свою комісію), в доходи включаємо 100 доларів США.

Якщо все це вас влаштовує, можете заробляти на Preply як ФОП. Якщо не влаштовує… тоді можете платити податки як фізособа – 18% ПДФО та 5% військового збору.

Ну і, як завжди, нагадую, що якщо ви хочете безпечно заробляти на Preply, бажано отримати аналогічну ІПК саме для вашого ФОП. Бо ІПК – це документ індивідуальної дії, який захищає виключно того ФОП, кому надана. 

Якщо ж вам потрібна буде допомога, щоб отримати ІПК з цього питання, ви завжди можете звернутися до мене за послугою «Підготовка запиту про надання індивідуальної податкової консультації».

Для публікації повідомлень створіть акаунт або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйте новий акаунт у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

Жоден зареєстрований користувач не переглядає цю сторінку

• Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файли на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт краще. Ви можете змінити свої налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань. Продовжуючи користуватись форумом Ви погоджуєтесь з нашими Умови використання та Політика конфіденційності