Перейти до змісту
Спільнота Українських Фрилансерів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго ранку, у мене питання. Якщо я, фрилансер, ФОП 3ї групи, чи треба подавати форму 20-опп? 

Зареєстрована я в одному місці, а живу в іншому. Діяльність - вся Україна вказано

Я зовсім заплуталась уже. Одні кажуть треба, інші ні.

Опубліковано

@Kateryna Законодавчо треба. Якщо не подали - буде штраф. За умови що про неподання дізнаються. Після подання ви втрачаєте пільгу на неоподткування вашого житла (до 60 кв.м.).

• Дякую 1
Опубліковано

@Артем

Сказали з податкової що її типу треба подавать одразі після режстрації ФОП. В ній треба вказать інвентар робочий. Я кажу, що мовляв я сьогодні за одним столом працюю, а завтра за іншим оскільки діяльність онлайн і по всій Україні, нема офісу в мене. Відповідь: ну все одно ви ж працюєте за чимось и на чомусь. 

Короче, вона скащала мені що треба вказати принаймні стіл, стілець, ноутбук по місці реєстрації. 

Я спитала поо цю форму у 2х бухгалтерів, то вони сказали що не треба мені її подавать. Але дзвінок саме з моєї податкової був уже другий. Хоча в кого не спитаю, ніхто про цю форму не знає

Опубліковано

@Kateryna Коли наступного разу подзвонять попросить щоб назвали постанову згідно якої це потрібно ФОПам. 

Можливо це якась фішка з 90х, щоб потім штраф виписати для "не знаючих". Бо за 10 років ФОПства також вперше про таке чую

Опубліковано

@Kateryna

Податкова трактує що навіть якщо у вас у виписці вказано "діяльність на території України - тобто, ось про ті ваши "сьогодні один стіл, завтра інший" - ви все одно зобов'язані подати форму з вашою адресою реєстрації ФОП. Тобто - квартира де ви приписані і де зареєстрований ваш ФОП. 

Нема такого "диван". Форма подається за принципом укрупнення об'єкта. Стіл-диван, тобто "квартира" або "офіс"

Опубліковано

або арендуйте і вказуйте його, або доведеться таки квартиру )) а ще краще - не брати телефон від податкової. Хай шлють паперові листи.

6 хвилин назад, Kateryna сказав:

Хм...офісу ж нема.

от яка адреса вказана при реєстрації ФОПа - те і треба вказувати.

Опубліковано

@Mark29 По перше вони за це подзвонили через півтора роки після реєстрації ФОП, а по друге ця форма має подаватися по суті одразу після реєстрації (наскільки я зрозуміла з інтернету)

Опубліковано

@Kateryna

Вірно зрозуміли. Наприкінці того року дзвонили всім по ходу хто у них зареєстрований - і ТОВ, і ФОПам, і тд

Це було завжди. Просто не всім про це казали податкова-бухгалтера. А тут вони "прокинулись і згадали про новий шлях виписувати штрафи і збирати податки".

31 хвилину назад, Kateryna сказав:

По перше вони за це подзвонили через півтора роки після реєстрації ФОП, а по друге ця форма має подаватися по суті одразу після реєстрації (наскільки я зрозуміла з інтернету)

Ну от "мені ніхто не сказав, а я і не знала.... ОК, раз ви вже написали мені то я сплачу штраф і подам її" 😉
Хай пишуть листи. Інакше "а звідки я знаю хто ви і чого мені дзвоните?"

Опубліковано

Цікаво яка максимальна відповідальнісь за це "ухилянство" 😁, крім штрафу в 300 грн

20 хвилин назад, Mark29 сказав:

Хай пишуть листи. Інакше "а звідки я знаю хто ви і чого мені дзвоните?"

Ну так. Назватися можна ким угодно

Опубліковано

@Kateryna

Та така як і за любе порушення - сплатити штраф і виправити порушення (тобто таки подати ту форму) кол и вже прижмуть. А тоді вже доведеться щороку платити податок на нерухомість. Там щось в середньому 1000-3000 грн/рік получається. Колись рахував, вже не згадаю. Треба піднімати розмір місцевого податку на нерухомість і вашу площу квартири

Цитата

Отже, за 2024 рік максимальна ставка податку на нерухомість за 1 кв. м - 7 100 х 1,5% = 106,50 грн.

Рахуйте 😉😆

Опубліковано

@Kateryna

Ви ж хочете жити як у Европі, нє? ))) А там платять податки за все )) Бо це основа суспільства і розвитку країни )))

Філософію далі на цю тему не розвиватиму ))

Опубліковано
1 хвилину назад, Mark29 сказав:

Отже, за 2024 рік максимальна ставка податку на нерухомість за 1 кв. м - 7 100 х 1,5% = 106,50 грн.

Ні, не хочу платить..будинок грубо говоря 100 кв м

Дякую вам 🙏

• Підтримую 1

Для публікації повідомлень створіть акаунт або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйте новий акаунт у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

Жоден зареєстрований користувач не переглядає цю сторінку

• Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файли на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт краще. Ви можете змінити свої налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань. Продовжуючи користуватись форумом Ви погоджуєтесь з нашими Умови використання та Політика конфіденційності