Перейти до змісту
Спільнота Українських Фрилансерів

Як у вас з замовленнями на Upwork?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня!
Назріло таке питання: довгий час я не аплаїлась на пости про роботу на Upwork, і зараз коли вирішила знайти пару нових проектів - розсилаю, а відповідей немає. Працюю на платформі 3 роки і маю високий рейтинг, тобто навряд чи це пов‘язано саме із цим. Серед, приблизно, 30 заявок лише 1 відповідь і то не конструктивна. Можливо є якийсь внутрішній «рейтинг», у зв’язку з тим, що довгий час не розсилались заявки (але робота йшла далі через платформу).
Завчасно дуже дякую за відповідь!

• Підтримую 1
Опубліковано

@admin згодна, помітила дуууже багато спаму типу «треба робота? пиши на мейл-telegram-watsapp»… я вже навіть змінила локацію з України на Польщу, так як знаходжуся тут зараз (нажаль забула це вказати у пості), але ситуація не змінилась 😔

• 3 тижні пізніше...
Опубліковано

@Mavka Так, є таке, якщо довго немає активності, то вас просто не показують в пошуку. А при відгуках на ставки, тут вже залежить від вашого профілю і cover letter. 
Спробуйте зараз на найбільш цікаві проекти, у яких у вас є схожий досвід, використовувати Boostа вашої ставки. Ставте 12-14 конектів щоб точно увійти в топ-3. По статистиці, непогано працює. 

• 2 роки по тому...
Опубліковано

У мене ситуація схожа з вами, раніше якщо розіслала заявки на 10 вакансій, то хоча б одна була продуктивною. Зараз, навіть розіславши 30, я можу отримати відповідь від 2-4 клієнтів і всі вони будуть якимись шахраями. Особливо, якщо вакансія трохи розпливчаста без чіткого опису проекту, а просто з чимось на кшталт "шукаємо ілюстратора". Там завжди прилітає в приват золота історія "200 доларів за просту картинку", але ми платимо криптою і тому перейдіть в телеграм. Після десь десяти таких випадків, я навіть один раз чисто з цікавості зрозуміти схему перейшла і поспілкувалася з ними. Умови були смішні, типу, ось у нас є кілька тем, оберіть яку хочете, намалюйте ілюстрацію і ми заплатимо вам 1000$. Я почекала годинку, скинула рандомну картинку, і тоді почався скам. Типу ми можемо присилати гроші лише цим способом, перейдіть за посиланням і всяке таке. Я тоді звісно цікаво провела свій час, але кількість подібного на апворк просто зашкалює, і ти не завжди можеш визначити по вакансії, шахрай це чи ні, бо я мала десятки справжніх замовників, які мали схожі розпливчасті вакансії. І виходить так, що я просто витрачаю гроші на конекти, щоб податися на шахрайську вакансію, апворк заробляє на цьому гроші і по суті нічого не робить, щоб це якось виправити, бо скільки я б не скаржилася на цих шахраїв, я не помічаю, щоб їх ставало менше. По всій логіці, стати замовником на апворк має бути так само, як стати фрілансером, тобто одна людина -один профіль з верифікацією. Але з огляду на кількість цих профілів шахраїв, це вочевидь не так. 

• Дякую 1
  • 2 тижні пізніше...
Опубліковано

@yarinajoy а ви іллюстратор? Помітила останнім часом, що багато проектів ніби під копірку з незначними варіаціями почали публікувати. Але це скоріш за все робота апворівської Uma. Тупо генерує клієнтам шаблонні описи вакансій. За пару тижнів відкриваєш такі проекти і око вже саме розуміє що це ШІ писало.

А про скамерів дякую! Такі речі взагалі треба виносити окремими темами, щоб люди їх бачили і читали. Може б це адміністрація зробила якусь окрему гілку? Думаю було б корисно для багатьох! @admin ???

• Дякую 1
Опубліковано
4 години назад, Mavka сказав:

Такі речі взагалі треба виносити окремими темами, щоб люди їх бачили і читали. Може б це адміністрація зробила якусь окрему гілку? Думаю було б корисно для багатьох!

Дякую за пропозицію. Подумаємо. 
Любі ідеї-зауваження краще публікувати у відповідному розділі Ваші ідеї/зауваження

• 1 рік по тому...
Опубліковано

Ситуація на Upwork зараз справді специфічна. Я помітив що останнім часом в топ "залітають" переважно ті пропозиції де Cover Letter максимально персоналізований. Стандартні шаблони система зазвичай кидає аж у кінець списку.
До речі, хотів спитати - хтось вже пробував експериментувати з відео-інтро у профілі? Бо я чув думку що це зараз один з небагатьох способів виділитись серед тисяч інших фрілансерів, але сам поки не наважився записати.

Для публікації повідомлень створіть акаунт або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйте новий акаунт у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

Жоден зареєстрований користувач не переглядає цю сторінку

• Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файли на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт краще. Ви можете змінити свої налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань. Продовжуючи користуватись форумом Ви погоджуєтесь з нашими Умови використання та Політика конфіденційності