Перейти до змісту
Спільнота Українських Фрилансерів

Коли можна починати хвилюватися, якщо клієнт не виходить на звязок.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

29.03 Отримав перший офер, створення демо рілу з робіт клієнта.

Обговорили деталі, отримав матеріали, приступив до роботи. Клієнт просил виконати завдання до 1 квітня.

30.03 Далі додатково отримав гайдлайн від клієнта по створенню демо ріла. Пройшовся по кожному його пункту та описав свої думки з цього приводу ( в цілому був згоден з гайдлайном).

Створив перший драфтовий зразок демо рілу з ватермарками. Відправив через Гугл Диск замовнику. 

Отримав правки, які наче трохи суперечили гайдлайну. Проте клієнт завжди правий. Зробив другий зразок, також з ватермарками. Відправив так само через ГД.

31.03 Нагадав, що ми домовлялися, що я зроблю роботу до 1 числа, та попросив подивитися другий зразок, та дати коментар, якщо треба правки я їх внесу, якщо все ок рендерну без ватермарок. 

Ніякої відповіді не було. Хоча клієнт періодично з'являється онлайн, судячи з зеленої крапочки біля аватарки.

01.04 Все ще тиша. Починаю думати, що чи я щось не так зробив, чи що. Різниця в часі з клієнтом складає 7 годин, зазвичай о 14:00 дня за Київом він виходив на контакт.

Я розумію, що бувають різні випадки і таке інше, проте навіть якщо людина дуже зайнята, про це можна попередити, щоб виконавець не хвилювався.

А що ви порадите?

Опубліковано

@Denys головне запитання - у контракті гроші внесені (статус funded) за весь проект або за конкретний робочий milestone?

Бувають клієнти у яких купа справ у реалі, так що панікувати не варто. 

Надішліть ще раз роботу або посилання на неї у чат клієнту і нагадайте культурно, що ви "наразі все зробили, як ви і домовлялись, і хай він додатково перевірить. Ви дуже чекаєте на коментарі!"

Опубліковано
10 хвилин назад, Denys сказав:

Я розумію, що бувають різні випадки і таке інше, проте навіть якщо людина дуже зайнята, про це можна попередити, щоб виконавець не хвилювався.

А ще бувають не дуже уважні - просто не помітив сповіщення або е-мейл на пошту про надіслане повідомлення )))

По великому рахунку, якщо робота йде далі - те що минув дедлайн не впливає ні на що. В результаті головне, що буде писати у відгуку і який буде його рейтинг.

Опубліковано

Дякую зараз зроблю це ще раз) 

Ось скрін що гроші все таки внесені. Тілки як зрозуміти гроші за весь проект, чи як ви кажете за робочий milestone. Але судячи з того, що весь бюджет складав саме 15 доларів,тоді напевно саме за весь проект.

Screenshot_3.png

• Підтримую 1
Опубліковано

@Denys для майбутнього розуміння де, що і для чого пише:

Budget - загальна сума всього проекту
In Escrow - скільки зараз грошей знаходиться на депозиті проекту
Milestones Paid - скільки грошей вже сплачено за виконану роботу
Remaining - скільки залишилось до сплати
Total Earnings - скільки всього зароблено по проекту

Про milestones: якщо проект один - буде тільки один майлстоун (віха) - цифра 1 на скріні. Можна розбивати на любу кількість етапів і додавати їх пізніше - 2 3, 4, ..., n. 

Є ще момент - якщо проект не закритий, клієнт може додавати етапи і далі - Budget завжди буде такий як був початковий контракт, а Total Earnings буде збільшуватись на суму кожної додаткової виплати.

• Підтримую 1
Опубліковано

@Denys якщо умови контракту виконані, і клієнт таки не появився на зв'язку - робите наступне.

Заходите у контракт, там має бути справа зелена кнопка "Submit Work for Payment" - натисткаєте її, заповнюєте і знизу у вікні буде форма прикріпення файлу

Це є для системи підтвердженням того, що робота здана у такий-то час. Не пригадаю точну кількість днів, але у мене бувало подібне, і за 10-14 днів платіж автоматично зараховувався сам мені на баланс.

Не скажу чи це функціонал біржі, чи налаштування проекту - але факт такий був. За точну кількість днів теж не згадаю 🙂 

• Підтримую 1
Опубліковано (змінено)

@Mark29 Дякую за пояснення. Поки буду чекати відповіді від замовника, а зі свого досвіду скажіть скільки ще чекати? так як в чатах читав що і тиждень мовчав замовник, а потім відповів.

Змінено користувачем Denys
неправильно тегнув людину
Опубліковано

@Denys та клієнт може і зовсім зникнути )

Можете зробити це прямо зараз, і таким чином зафіксувати, що ви здали роботу (готовий файл теж відправте) - то вже буде проблеми клієнта. Це не означає що проект закінчено - лише означає, що ви встигли з дедлайном і здали готову роботу. Навіть потім можна працювати далі і ще раз пересдавати її таким саме чином.

Опубліковано

@Mark29 То виходить що "Submit Work for Payment"  це ніби не закриття проекту, а наче звіт зі зробленної роботи вчасно. І сам проект ще продовжує існувати, а якщо у замовника виникне прохання внести правки, тоді як,все знову робити?

Опубліковано

@Denys так, для фіксованих проектів - це єдиний інструмент. Можна назвати і звітом. Так, закриття проекту і ця функція - не мають нічого спільного. Це ваш запит на отримання оплати і форма для здачі готових файлів клієнту (хоча можна і просто їх в чат надсилати. 

Якщо напише ще щось доробити треба - працюєте далі, як і до цього. Потім так само туда заходите, і знову тисните на цю кнопку і повторюєте процедуру. Правда там надпис буде іншим. Здається буде писати "Re-submit Request", чи щось подібне.

Опубліковано

@Mark29  а ще підкажіть як бути якщо там обмеження в 25 мб? а в мене відео наприклад 108 мб, я звісно можу його зменшити, проте якість буде гіршою

Опубліковано

Всім дякую!!! Замовник апрувнув мій майлстоун. Та гроші перейшли на наступний етап. Тепер я хочу відправити замовнику оригінал відео в найкращій якості, та ніби треба завершити проект, тому що більше співпраці з цим замовником в межах цього проекту не буде. 

Підкажіть як це правильно зробити щоб не обірвати зв'язки, та отримати відгук від замовника?

Опубліковано (змінено)

Я бачу що в контактах є можливість запросити фідбек,але там написано, що має пройти 30 днів від початку контракту.

Screenshot_4.png

Змінено користувачем Denys
Опубліковано

Я також бачу що я можу завершити контракт, та залишити відгук, проте як я вже сказав вище, я не в певнений що зможу отримати відгук у відповідь

Screenshot_3.png

Опубліковано
1 час назад, Denys сказав:

Замовник апрувнув мій майлстоун.

Вітання! 🙂 

Та гроші перейшли на наступний етап

Так, треба почекати 5-7 днів.

Тепер я хочу відправити замовнику оригінал відео в найкращій якості,

Так і треба зробити - у вашому випадку, напевно завантажити на хмарне сховище на зразок гугл-диск.

ніби треба завершити проект, тому що більше співпраці з цим замовником в межах цього проекту не буде

Завжди краще, щоб першим закривав замовник. І тільки після того як гроші пішли до вас.

Ось тут почитайте - подібна ситуація

Опубліковано

в контактах є можливість запросити фідбек

Це не той фідбек. Це проміжний відгук для довготривалих проектів, яким можна обмінятись з замовником, якщо від початку проекту вже минуло 30 днів і були активні платежі.

Я також бачу що я можу завершити контракт, та залишити відгук

Вище прочитаєте відповідь на це.

Опубліковано

Ознайомився, все стало ясніше. Проте там випадок, коли замовник сам закрив контракт, чи нормально будет якщо я попрошу свого замовника закрити контакт першим? 

Опубліковано

@Denys о, у мене так вже і було. Сама написала по новому проекту чи треба йому ще щось зробити тут.

І попросила, якщо не треба, щоб закрив проект і ми обмінялись з ним чудовими відгуками. Спрацювало - закінчив проект і написав мені відгук! І у вас получиться! 🙂 

• 1 рік по тому...
Опубліковано

Привіт шановне співтовариство.
У мене на Апворці виникла ситуація.
Я новачок - але три замовлення з репутацією 5 у мене вже в портфоліо є.
Так от, у мене клієнт попався неадекватний. Це був другий мій клієнт на Апворці. Я через недосвідченість взяв у нього замовлення не подивившись його історію та відгуки.
Я йому зробив ТЗ. Воно йому підійшло відразу. Потім він надіслав контракт. Роботу я йому зробив. Вона йому не сподобалася (хоча була виконана у суворій відповідності та схожістю з ТЗ).
Він сказав переробити. Ми з ним це не обговорювали спочатку , але я вже тоді розумів , що клієнт починає маніпулювати ситуацією ( що я новенький і мені потрібен відгук чи не потрібен поганий відгук і т.д. )
Роботу я йому переробив (ґрунтовно). По суті зробив другу.
Після її відправлення він розкритикував ще більше і захейтував другу роботу.
Після чого я його "тицьнув носом" у наші попередні домовленості (нагадав йому наш договір, надіслав скрини і вказав на те, що робота була зроблена відповідно до ТЗ, яке він прийняв і схвалив).
Клієнт загубився.
Сума у мене висить у розділі "In review" вже другий тиждень. Кінцевий термін 1 лютого.
У Підтримку я не хочу звертатися, тому що прочитав, що якщо клієнт протягом 14 днів не підтвердить і не спростуватиме це замовлення, то сума автоматично передається мені.
У зв'язку з цим у мене питання.
Будьте ласкаві, підкажіть будь ласка, якщо така ситуація
  прийде - що сума за бездіяльністю клієнта автоматично зарахується на мій рахунок, чи буде у цього клієнта можливість зіпсувати мені репутацію внутрішнім чи публічним відгуком??
Або просто відмовитися від роботи, повернувши йому гроші?

Опубліковано

@Євген гроші ви отримаєте. Але у клієнта завжди є можливість поскаржитись у свій банк і тоді Апворк просто поверне сам йому всі гроші - це щоб ви знали на майбутнє.

Зіпсувати JSS своїми відгуками він вам може при любому розкладі. Так що просто отримайте гроші, виведіть їх і забудьте про клієнта. Якщо він сам не закриє контракт - хай так і вісить у вас відкритим. За півроку-рік закриєте його самі. Може він тоді і не згадає вже про ваше спілкування.

Якщо закриє першим - можете самостійно поставити йому реальну оцінку і відгук. Вам після того як він напише свій коментар першим він вже нічого не зможе зробити з рейтингом.

Для публікації повідомлень створіть акаунт або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйте новий акаунт у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Останні відвідувачі   2 користувачі онлайн

• Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файли на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт краще. Ви можете змінити свої налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань. Продовжуючи користуватись форумом Ви погоджуєтесь з нашими Умови використання та Політика конфіденційності